CHOP CULT HOME
Email Password
Search
  1. #1

    Default 2009 Honda Shadow 750 Aero (No accessories)

    Hey everyone, I have a 2009 Honda Shadow 750 Aero. Iím new to the biking community, just got my license last year, and have been riding when permittable. I recently replaced my handle grips, and my exhaust. It was very cold while I did the exhaust so I didnít ride much, just around the neighborhood a couple times then took it for a 30 minute ride, and noticed a loss of power, lights flickering, and a misfire. Now, the next day, I turned my key, and had zero power at all. Nothing to the accessories, nothing at the start, nothing at all. I assumed it was the battery, so I went and charged it, nothing again. Then I went and replaced my battery with a new one. Plugged her in, nothing again. I checked voltage at the battery, Iím sitting at 12.50 volts five or take. While fiddling with everything under the seat, I took the ground off the battery, cleaned it with some sandpaper, left it off for about 5 minutes, put it back on, turned the key about 4 times back to back and finally had accessories, and could start the bike. I let it idle, and the lights flickered from dim to bright, etc. I started messing with wires to see if it played any role on these flickering lights, and nothing. Then switched to high beams, and the bike shut off. Accessories stayed on, started it again, repeated twice more. Checked voltage on battery while idling before this, was holding 14+ Volts. Turned the key off, no accessories again. Iíve tried taking the ground off the battery, and putting it back on again, no dice. Still canít get anything. I donít really know where to start, or what it could be. Itís not the 30 amp fuse in the starter relay, so Iím lost. Any tips/help/suggestions will be great! Thank you!

  2. #2
    Senior Member

    Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

    Get Adobe Flash player


    Join Date
    Dec 2017
    Posts
    2,758

    Default

    How to disassemble ignition switch
    https://hondashadowriders.proboards....gnition-switch

    Ignition Switch - Honda VT750C2 Shadow Spirit Service Manual
    https://www.manualslib.com/manual/80....html?page=457

  3. #3

    Default

    You think the ignition switch could cause that? I did test power at the battery from the key on off position and then to on. I was reading 12.50v with it off, and 12.38-12.40 with the key on. I don’t know if that is telling me it’s functioning fine or not.

  4. #4
    Senior Member

    Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

    Get Adobe Flash player


    Join Date
    Dec 2017
    Posts
    2,758

    Default

    You think the ignition switch could cause that?...
    from your original post, it seems possible...

    ...turned the key about 4 times back to back and finally had accessories, and could start the bike
    ...Turned the key off, no accessories again.

Share This



Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Log in

Log in