CHOP CULT HOME
Email Password
Search
  1. #1
    Member

    Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

    Get Adobe Flash player


    Join Date
    Jan 2011
    Posts
    30

    Default 2003 Fat Boy cranks but will not run (start up). Help !!

    Hey guys. Been a LONG time since I have been on here. So I am having problems with starting my bike. I am at a loss. The bike was running fine for months, and now, it cranks and turns over but will NOT start. I turn the ignition to on, fuel pump cycles, I hit start, and then it revs and cranks but will not run over. It is a 2003 FLSTFI (Fuel Injected model).I am going to attempt to add a video of what it is doing. I hope it loads. Any suggestions as to what may be the cause? Thanks. Darn it. I just tried to upload and it is too long for the site? man, any suggestions, however?

  2. #2
    Senior Member

    Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

    Get Adobe Flash player


    Join Date
    Apr 2017
    Posts
    122

    Default

    Ignition module? Just a guess, that's what is going on with my sporty right now.

  3. #3
    Senior Member

    Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

    Get Adobe Flash player


    Join Date
    Apr 2013
    Posts
    9,774

    Default

    What does the troubleshooting section in your factory service manual say?

    Got spark?

    EDIT, link was bad. There are several on Ebay however if you don't have the book.

    With modern vehicle systems, ya need the tech data. Go step by step, assume nothing.
    Last edited by farmall; 07-09-2017 at 2:34 PM.

  4. #4
    Member

    Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

    Get Adobe Flash player


    Join Date
    Jan 2011
    Posts
    30

    Default

    yes, I have spark, and I haven't been able to locate it in the FACTORY SERVICE MANUAL because it could be a myriad of things. Plugs and wires have been changed. Bike has sat for 4 years (I was living out of state) and the bike wasn't run very often while it sat in the garage. Here is a link to what is going on if anyone is interested or has any suggestions.

    https://youtu.be/g9ou00B8jTw

  5. #5

    Join Date
    Jul 2016
    Posts
    8

    Default

    If it has sat for four years, have you drained the fuel and put new gas in? Or is the gas four years old? If it has four year old gas I would start by draining it and using fresh gas.

  6. #6
    Senior Member

    Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

    Get Adobe Flash player


    Join Date
    May 2015
    Posts
    2,394

    Default

    I wish Tattoo would come out of exile for this...

  7. #7
    Senior Member

    Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

    Get Adobe Flash player


    Join Date
    Apr 2013
    Posts
    9,774

    Default

    Drain fuel system completely if it sat for a long time. Varnish can clog fuel injectors causing that sort of problem.

    A fuel pressure test is worth doing so you know what you're dealing with.

    IIRC you can use an aftermarket QD fitting (Chrysler outboard?) to convert generic fuel pressure guages for Harley use but I haven't needed one so I didn't assemble it. The fittings should be available online.

    Try vtwinforum since they have many EFI owners.
    Last edited by farmall; 07-11-2017 at 8:28 AM.

  8. #8
    Member

    Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

    Get Adobe Flash player


    Join Date
    Jul 2011
    Posts
    31

    Default

    "I hit start, and then it revs and cranks but will not run over."
    What does that even mean?
    If it was left with ethanol in it, that crap turns to mud in just a few months or less.

Share This



Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Log in

Log in