CHOP CULT HOME
Email Password
Search
  1. #1

    Join Date
    Mar 2015
    Posts
    6

    Default Need help! Honda cb650

    I have an 81 honda CB 650 and cannot for the life of me get it to start, I've checked the timing, the firing order, I have good spark and fuel.

    It coughs and sputters but just won't start. I'm at a complete loss...

  2. #2
    Senior Member

    Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

    Get Adobe Flash player


    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    10,890

    Default

    Quote Originally Posted by Philbot View Post
    I have an 81 honda CB 650 and cannot for the life of me get it to start, I've checked the timing, the firing order, I have good spark and fuel.

    It coughs and sputters but just won't start. I'm at a complete loss...

    Did you rebuild the carbs?????????

  3. #3

    Join Date
    Mar 2015
    Posts
    6

    Default

    I've torn them apart and cleaned them about 6 times now.

  4. #4
    Senior Member

    Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

    Get Adobe Flash player


    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    10,890

    Default

    Quote Originally Posted by Philbot View Post
    I've torn them apart and cleaned them about 6 times now.
    Cool....... Did you clean the tiny jets so you can see light through them?????

  5. #5
    Senior Member

    Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

    Get Adobe Flash player


    Join Date
    Aug 2014
    Posts
    255

    Default

    Try taking off the small cover on the right side of the engine and check the automatic timing advancer. My cb650 had a running issue and that was the last thing I checked and it was seized right up. Might help might not.
    The thread "Lost & Loving It" should still have photos etc from what I found.

  6. #6
    Member

    Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

    Get Adobe Flash player


    Join Date
    Nov 2015
    Posts
    30

    Default

    Like JuanCarlito said, the advancing unit may be out. On my xs650 the springs slowly fatigued and wouldnt pull the weights into the proper alignment. I got new springs for a couple of bucks and it fired up and idled great after that. Have you tried using ether in the carbs? That may help you figure out if it sputters to life then you know you have compression spark and possibly fuel.

  7. #7

    Join Date
    Mar 2015
    Posts
    6

    Default

    Got all the jets super clean, and have tried ether, sounds like it wanted to go on ether but just couldn't catch. I checked my cam timing but haven't looked too closly at the spark advancer, I'll check that out tonight.

  8. #8
    Senior Member

    Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

    Get Adobe Flash player


    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    10,890

    Default

    Quote Originally Posted by Philbot View Post
    Got all the jets super clean, and have tried ether, sounds like it wanted to go on ether but just couldn't catch. I checked my cam timing but haven't looked too closly at the spark advancer, I'll check that out tonight.
    What happens when you spray starting fluid in it when your trying to start it?????????

  9. #9

    Join Date
    Mar 2015
    Posts
    6

    Default

    Checked out the apart advancer, everything looks good, springs still have tension and look to operate normaly.

    If I spray starter fluid in it sputters the same...just a little louder.

Share This



Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Log in

Log in