PDA

View Full Version : Throttle cables a & b or just a?



wnbasac
03-27-2015, 8:07 PM
I changed out my bars to a pull back and had to order longer clutch and brake cables but the Throttle cables look like crap! Can I just run one thinking I can just twist the throttle closed? I'm still using the R H Switch could just plug the hole?????

Tattooo
03-27-2015, 8:26 PM
I changed out my bars to a pull back and had to order longer clutch and brake cables but the Throttle cables look like crap! Can I just run one thinking I can just twist the throttle closed? I'm still using the R H Switch could just plug the hole?????


What kind of bike and carb? Unless the cables are solid not braided it won't work right.... Unless you have a spring to return it....

Nicklepage1010
03-28-2015, 5:50 AM
It has to have a spring to return it.
OP it should work fine

Tattooo
03-28-2015, 7:14 AM
It has to have a spring to return it.
OP it should work fine

It doesn't HAVE to have a return spring....... I've got 3 bikes without return springs....

wnbasac
03-28-2015, 3:01 PM
Sorry, its a CB500-4 in a Amen Savior Plunger Frame... the Throttle cables just don't look right maybe i should turn them around so the bend is pointing up instead of down?

so if i go with one cable i should add a return spring if needed but should work fine with one?

tks,lou

Tattooo
03-28-2015, 3:49 PM
Yes you need a return spring on those carbs......